Tavoitteena on, että Insula on johtava vastuullisten kala- ja äyriäisherkkujen toimija omilla markkina-alueillaan.

- Vastuullisuus on minulle sitä, että tehdään hyviä ja oikeita asioita tulevaisuutta varten.
Jeanette Forsell, liiketoiminnan kehitys, vastuullisuus Insula AS.

- Meren antimet ovat tulevaisuutta, ja Insula haluaa olla edelläkävijä, jotta yhä useammat ihmiset syövät terveellisiä, vastuullisia ja maukkaita meren herkkuja. Teemme jo nyt paljon oikeita asioita, mutta parannettavaa on silti. Siksi olen erittäin iloinen, että Jeanette Forsell johtaa jatkossa vastuullisuustyötä ja auttaa meitä työskentelemään asian parissa jäsennellysti saavuttaaksemme asetetut tavoitteet, sanoo Insula AS:n pääjohtaja Olav Holst-Dyrnes.

Insula valmistaa 18 eri tehtaalla viidessä Pohjoismaassa laajan valikoiman jalostettuja kala- ja äyriäistuotteita. Kotimarkkinat ovat Pohjoismaissa, mutta useat yritykset harjoittavat myös laajaa vientitoimintaa. Insula-konserni on perustettu vuonna 2015, mutta pääjohtaja kertoo, että useilla Insulaan kuuluvilla yrityksillä on pitkät perinteet määrätietoisesta työskentelystä myös vastuullisuusasioissa.

- Meri on elinehto niin toiminnallemme kuin monille paikallisille yhteisöille, joissa toimimme. Tämä tosiasia on meille hyvin syvälle juurtunutta. Meillä on esimerkiksi siikalaitos Tobø Fisk, joka on erikoistunut sivuvirtatuotteiden käytön edelläkävijäksi, Amanda Seafoods, joka on tuonut markkinoille useita luomukalatuotteita tanskalaiselle kuluttajalle, Marenor, joka on jo aikoja sitten nostanut meriolosuhteet ruotsalaisen kalateollisuuden asialistalle ja Escamar, joka tuotannossaan pakkaa Suomen markkinoille tuotannon sivuvirran hävikkituotteita. Jatkamme jokaisessa yksittäisessä yrityksessä määrätietoista työskentelyä paikallisten aloitteiden kanssa, mutta tulemme entistä enemmän yhdessä lisäämään ponnisteluja yrityksissä, eri maiden markkinassa ja ei vähäisimpänä; arvoketjussa merestä ruokapöytään, Holst-Dyrnes sanoo.  

Jeanette Forsell siirtyy uuteen tehtäväänsä Insulan oman tytäryhtiön Marenor AB:n laatu- ja vastuullisuuspäällikön tehtävistä. Hänen koulutustaustansa on teollisuustaloudessa ja molekyylibiologiassa ja hänellä on tavoite, että kuluttajilla on mahdollisuuksia olla aktiivisia ja tehdä hyviä valintoja ruokaostoksissa. Jeanette aloittaa uudessa tehtävässään 1.2.2022 alkaen.

- Vastuullisuus on minulle sitä, että tehdään hyviä ja oikeita asioita tulevaisuutta varten. Insulassa on jo rakennettu kestävän vastuullisuustyön kivijalka. Yhdessä kaikkien ammattitaitoisten ja sitoutuneiden työntekijöidemme kanssa varmistan, että sekä asiakkaat että kuluttajat voivat luottaa siihen, että kala- ja äyriäistuotteemme valmistetaan sekä ihmisiä että ympäristöä kunnioittaen. Vain tällä tavalla voimme menestyä toiminnassamme nyt ja tulevaisuudessa, Forsell sanoo.

Lue lisää: – Parempi maailma rakkaudesta meren antimiin

Foto: Knut Bry
Kuva: Knut Bry