• Pyydetyt merenelävät ovat peräisin kestävästi hoidetuista kannoista. Kestävän kalastuksenhoidon perustana ovat luotettavat tieteelliset lausunnot eri kantojen kehityksestä, tieto ekosysteemissä olevien lajien välisestä vuorovaikutuksesta ja tiiviin kansainvälisen yhteistyön edistäminen kalakantojen hallinnassa.
  • Teemme aktiivista yhteistyötä lohitoimittajamme kanssa varmistaaksemme kestävän vesiviljelyn niin rehujen, eläinten hyvinvoinnin kuin ympäristövaikutustenkin suhteen. Soija on nykyään tärkeä rehun ainesosa ja kaikki Brasiliasta peräisin oleva soija on viljelmiltä, jotka DNV GL on sertifioinut ja on taattu, että metsiä ei hävitetä. Jatkossa yhä suurempi osa rehujen soijasta tulee Euroopasta. Selvitys- ja kehitystyötä tehdään myös uusien rehuainekoostumusten ja vaihtoehtoisten ainesosien löytämiseksi.
  • Suurin osa tuotteen ilmastovaikutuksista tulee itse tuotteesta. Ruokahävikin minimoimiseksi optimaalinen pakkaus on siksi tärkein ilmastotoimenpide. Autamme vähentämään ruokahävikkiä myymälöissä ja kuluttajalla vähentämällä myyntierien pakkausten määrää ja suunnittelemalla oikeankokoisia pakkauksia, jotka sopivat erilaisille kohderyhmille.
  • Minimoimme muovin käyttöä pakkauksissa, joissa se on mahdollista vaarantamatta tuotteiden säilyvyyttä, käytämme mahdollisuuksien mukaan kierrätysmuovia ja varmistamme, että käyttämämme muovi voidaan helposti kierrättää.
  • Pyrimme jatkuvasti säästämään energian ja veden kulutusta raaka-aineen jalostuksen aikana.
  • Pyrimme käyttämään koko kalan ruokajätteen minimoimiseksi ja jäljelle jäävän raaka-aineen hyödyntämiseksi.
  • Pyrimme jatkuvasti vähentämään liikenteen ilmastovaikutuksia pyrkimällä aina saavuttamaan hyvän käyttöasteen lavoilla ja täydet autot. Kannustamme digitaaliseen kokoustoimintaan lentomatkustamisen vähentämiseksi ja siirrymme yritysautoissa sähköautoihin mahdollisuuksien mukaan.