Oletko havainnut vastapaistettujen kalapihvien tuoksua tai nähnyt tyytyväisiä asiakkaita, jotka ovat juuri ostaneet tuoreita ostereita keskellä Oslon keskustaa? Jos olet, niin todennäköisesti kulkenut yhden Oslon perinteikkään kalakaupan Fiskerietin ohi.

«Fiskeriet», viralliselta nimeltään Andersen Nilsen AS, sijaitsee Folketeaterpassasjen Youngstorgetilla Oslossa. Myymälä perustettiin alun perin meren antimien myyntipisteeksi «Erling Moe» vuonna 1935. Kalakauppatoimintaa pidettiin 74 vuoden ajan tuoreiden merenelävien myynnin asiantuntijana Oslossa ja sen laadukasta ja hyvää asiakaspalvelua ylistettiin. Paikasta muodostui yksinkertaisesti säännöllinen kohtauspaikka kalan ystäville Norjan pääkaupungissa.

Kun «Erling Moe» oli ollut vuoden ajan pois markkinoilta, uudet omistajat jatkoivat kunnioitettua konseptia nimellä "Fiskeriet" vuonna 2010. Perinteiselle kalakaupalle oli jälleen tilausta ja myös ravintolalle, missä sai nauttia muun muassa Fiskerietin Fish & Chips -annoksista ja lasillisesta hyvää juomaa. Vaikka ravintola kunnostettiin vuonna 2019, vanhan myymälän elementit ja alueen rikas historia on edelleen keskeisessä roolissa.

Keskiviikkona 12. elokuuta yhtiö täytti 10 vuotta. Toimitusjohtaja Karina Jämtoft ja hänen iloinen henkilökuntansa tarjosivat runsaan valikoiman merten herkkuja auringonpaisteisena juhlapäivänä. Mukana juhlissa oli Fiskcentralen, joka on ollut Fiskerietin tärkein tuoreiden raaka-aineiden toimittaja vuodesta 2010, sekä useita muita laaduntoimittajia.

Juhlien kohokohta oli syntymäpäiväkakku, todellinen "voileipäkakku", joka oli valmistettu parhaista meren raaka-aineista. Suuri ilo kaikille, jotka paikalla olivat.

Bursdagskake

Fiskerietistä tuli osaksi Insulaa vuonna 2015, ja se on konsernin keihäänkärki kohti laatutietoista ja mereneläviä rakastavaa Oslon suurkaupunkiyleisöä.

- Olemme ylpeitä siitä velvollisuudesta, että saamme huolehtia ja levittää tietoa yhdestä Norjan kaikkien aikojen tärkeimmistä raaka-aineista - kaloistamme. Fiskeriet Andersen Nilsen)

Haluatko tietää enemmän?
Vieraile Fiskeriet osoitteessa Youngstorget 2b, tutustu ruokalistaan netissä, tai inspiroidu Fiskerietin sosiaalisen median kanavien kautta.

Fiskedisk

Fiskerastaurant

Fiskeriets fasade