Oletko yksi monista, jotka pakkaavat avattuja pakkauksia leipäpusseihin jääkaappisäilytystä varten? Et ole yksin. Kuluttajien mielipiteet ovat osoittaneet, että monet jättävät arkisin savustetun lohen ostamatta, koska pakkauksen sisällön avaaminen ja käsitteleminen on sotkuista, ja erityisen vaikeaa on säilyttää avattu savulohipakkaus ilman hajua ja rasvatahroja jääkaapissa. Siksi liian moni heittää viimeisen viipaleen pois tai säilyttää avatun pakkauksen ylimääräisessä muovipussissa. Samanaikaisesti alkaa omatunto muistuttamaan siitä, että ruokaa menee roskiin tai kuluu ylimääräistä muovia.

Osana Lofotproduktin pyrkimystä vähentää ruokahävikkiä ja muovin käyttöä, he ovat kehittäneet kalajalosteille uuden pakkauksen. Uusi, kätevä paketti on helppo avata ja se on uudelleen suljettavissa. ”Win-win-tilanne, jossa vältetään sekä vuodot että sotkut, vähennetään ruokahävikkiä ja vähennetään leipäpussien ja siten muovin kulutusta”, kertoo Lofotproduktin markkinointipäällikkö Johannes Strøm.

Lofotenin kalajalosteiden tuoteryhmä on ehdolla "Tuotannon ja pakkausten vuoden innovaatio” -kisassa ja on yksi neljästä finalistista. Palkinto jaetaan HOLDBAR 2020 -tapahtumassa.

9